Een drankje op het terras of uitgebreid tafelen?

In De Biezenkamp kan het allebei. Waar heb je zin in? Mediterraans, Aziatisch, of toch liever de wisselende menukaart en juke-box van Plan B? Of kies je voor een bovenste beste hamburger van Eten bij Dirk of een heerlijke döner bij Taksim? In het winkelcentrum, maar ook aan de Zwarteweg die langs De Biezenkamp loopt, is keuze genoeg.

Wil je je tuin of balkon even verruilen voor een gezellig terras en andere Leusdenaren ontmoeten? Ook dan zit je goed in De Biezenkamp. 

Sfeervol en goed eten doe je bij EetcafĂ© Plan B

Als kind uit een rasecht Leusdens bakkersgezin is Bob van den Hengel ondernemen met de paplepel ingegoten. Van jongs af aan had hij een droom: een eigen restaurant. Die droom kwam uit toen hij 3 jaar geleden Eetcafé De Reünie overnam en hier Eetcafé Plan B van maakte. 

Vandaag bezoek ik Bob. Zijn hartelijke welkom en de heerlijke kop thee met een zelfgemaakte bokkenpootje zetten de toon. Ik kijk om mee heen. Gezellig hier! Plan B combineert de ongedwongen sfeer van een bruine kroeg - er staat een jukebox - met een stijlvol restaurant. En wat fijn: op een mooie dag kun je heerlijk buiten eten op het terras. We gaan zitten en Bob begint enthousiast te vertellen

De persoonlijke touch van Plan B
“We zijn nu dus 3 jaar bezig en het gaat ontzettend goed. We hebben veel vaste klanten en geregeld zie ik nieuwe gezichten. We zorgen ervoor dat iedereen zich thuis voelt. Eet hier met een groep vrienden, geniet van een diner voor twee of neem je kinderen gezellig mee. De rode draad van ons eetcafé is de persoonlijke touch. We doen de deur open als je binnenkomt, nemen je jas aan en op de kaart staan altijd kleine verhaaltjes over de gerechten die we serveren. Ook mijn bakkersverleden zie je terug. Aan de muur hangen foto’s van mijn overgrootouders en de vers gemaakte pepermunt die we na afloop geven, ligt in de oude bloemschep van opa.”

Mijn succes is mijn team!
“De persoonlijke touch draagt bij aan de identiteit van Plan B, toch is het ons team dat het succes bepaalt. We werken al 3 jaar met een nagenoeg ongewijzigd team. Dat maakt dat we ontzettend goed op elkaar ingespeeld zijn. Hierdoor worden we steeds beter en dat is prettig, want ik ben een perfectionist. Daarbij straalt onze prettige samenwerking af op onze klanten. Je voelt dat we het leuk hebben met elkaar.”

Net even wat anders
Bij het gemiddelde eetcafé kun je goed eten, maar de kaart is beperkt. Bij Plan B krijg je de sfeer van een eetcafé en het eten van een goed restaurant. “Elke twee maanden staan er nieuwe gerechten op de kaart. We bedenken nieuwe dingen waarbij we de trends en seizoenen volgen. Een aantal klassiekers koesteren we. Onze gasten mogen altijd rekenen op een verrukkelijke burger, saté, tournedos en carpaccio.”