terug naar nieuwsoverzicht

Rotonde bij winkelcentrum De Biezenkamp wordt T-splitsing

De rotonde Hamersveldseweg /Burg. de Beaufortweg / Zwarteweg wordt vanaf donderdag

3 november omgevormd naar een T-splitsing. Dit is onderdeel van de ontwikkeling van winkelcentrum De Biezenkamp. Een T-splitsing op deze plek is verkeersveiliger, ruimtelijk aantrekkelijker en creëert ruimte voor een aantal extra parkeerplaatsen op de parkeerplaats voor appartementencomplex Alberik. De werkzaamheden starten donderdag 3 november en duren tot medio januari 2017. In deze periode is de rotonde afgesloten en wordt alle verkeer omgeleid.

Voorafgaand aan de bestratingswerkzaamheden worden diverse kabels en leidingen verlegd. Stedin, die de kabels en leidingen gaat verleggen, heeft onverwacht eerder dan gepland tijd vrij kunnen maken, waardoor de werkzaamheden op  3 november starten. Na het verleggen van de kabels wordt een nieuwe klinkerbestrating aangebracht, conform de klinkers verderop in de Hamersveldseweg.

De parkeerplaats voor Alberik  is tijdens de werkzaamheden niet bereikbaar. Bewoners en bezoekers kunnen om te  parkeren uitwijken naar Tolplaats of de grote parkeerplaats naast de Jumbo.

Verkeersomleidingen

Verkeer vanuit het zuiden wordt omgeleid via Hamersveldseweg-Rozendaallaan-Princenhoflaan. Vanuit het noorden via Zwarteweg-Berkenlaan. Fietsers worden zo veel als mogelijk langs de werkzaamheden geleid maar ook voor fietsers wordt een omleiding aangegeven.

Buslijn 78 kan van 3 november tot medio januari 2017 niet rijden over de Burg. de Beaufortweg. De twee haltes aan de Burg. de Beaufortweg worden buiten dienst gesteld. Lijn 78 rijdt vanaf de Groene Zoom via Larikslaan richting Zwarteweg waar hij zijn route zal vervolgen. Passagiers kunnen gebruik maken van de haltes Groene Zoom/Noorderinslag en Zwarteweg/Larikslaan.